Следвайте Гласове в Телеграм3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов

...
Следвайте Гласове в Телеграм3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов
Коментари Харесай

Борисов: Явно сглобката и механизмът на управление трябва да се предоговарят. Асен Василев да не води държавата към задлъжняване

Следвайте " Гласове " в Телеграм

3% недостиг е неприятно нещо. Взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига е неприятно нещо. Всички желаят да се вършат на положителни, само че задълженията се натрупат и натрупат. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на изключително съвещание на партията, на което се очакваше решение за ролята на ГЕРБ в ръководството. Стана ясно, че от партията ще излязат с обща позиция за " сглобката " в събота във Велико Тръново.

" 5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг - това са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! И желая да кажа на всички, че приканвам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води страната към задлъжняване. Къде са ограниченията да излезем от 3%-ия недостиг и да се върнем към нулев недостиг? Или най-малко да е на остатък? Хората в център дясно разчитат да отстояваме ползите, за които са дали своят вот, разяснява още водачът на ГЕРБ.

„ Явно сглобката и механизма на ръководство би трябвало да се предоговарят. По-скоро би трябвало да намерим решение от тази обстановка. Решението е те да ръководят и ние през Народното събрание да ги направляваме. На тези лидерски срещи, на които се събираме 20 души, приказваме си и нищо не се случва. Веднъж се е случило Кирил Петков внесе шест ограничения и ние ги приехме. Тогава се разбрахме да имаме човек в Министерски съвет, който да рапортува какви законопроекти се одобряват и ние да ги обсъждаме в Народното събрание. Това не се случи. Според мен би трябвало по комисии да идват министрите и дружно с тяха да решавате и да спазвате периодите. Ето, на нас никой не ни е споделил за е-рецептите. Сега ние нямаме министри и зам.-министри. Няма по какъв начин да носим отговорност с тях. Ако почнем да работим и дружно с ПП-ДБ да приготвяме срещи с министрите, на които да се взема решение за законите, тогава ще можем взаимно да носим отговорност. В момента ние се явяваме съпротива на това, което поддържаме. Асен Василев си сменя шефа на Национална агенция за приходите в Хасково, а ние нищо не знаем. Не става по този начин. В събота ще имаме цялостната картина. Тогава и кметовете ще дадат цялостен лист с нещата, които сме дали обещание. Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат, и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща тези лихви? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив, виждам ограничения, които са комични - ограничения за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула. Екзотиката няма да я приемем, забавно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България. Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, в този момент ще се подвигат налозите с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налозите ”, добави Борисов.

Изключително значимо сега е ГЕРБ да си върне физиономията. Управляваме с демократични партии - да, само че главният ни принцип е колкото се изкарва, толкоз да се харчи. Това подсигурява резистентност и е почтено да не задължаваме младежите да ни заплащат задълженията. Защото 3% недостиг значи нещо неприятно. Това е задлъжнялост - взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига е неприятно нещо, разяснява още водачът на ГЕРБ.

Всички желаят да се вършат на положителни, единствено че задълженията се натрупат, и лихвите са към този момент милиарди на година. Кой ще ги заплаща тези лихви? Не виждам ограничения, които да подсигуряват връщането на тези задължения. Напротив, виждам ограничения, които са комични - ограничения за доносите, за гъбите, и прочие. По времето на комунизма дефицитът със закон беше контролиран да бъде нула.

Екзотиката няма да я приемем, забавно за какво след изборите се дават ограничения, които фрапантно да усилят налозите на жилищата в България, попита Борисов. Логично беше хората преди изборите да знаят какво става, в този момент ще се подвигат налозите с по 40-50% на жилищата на хората. В програмата на ГЕРБ е записано никакво повдигане на налозите.

С сътрудниците ни в това ръководство би трябвало да знаем какви линии не би трябвало да се минават, тъй като ще си загубим физиономията, хората в център дясното ще упорстват да сме тези, за които те са дали своят вот, добави още Борисов.

Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми, сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Седем от осем ограничения не са изпълнени в Министерство на регионалното развитие. Фрапиращ случай на несъблюдение е Автомагистрала " Струма ", това съобщи Николай Нанков.

" Към момента няма нито утвърден миг, нито е съгласувана методика с районна комисия. Имаме 7 от 8 ограничения със период семпетмври, които не са изпълнени. "

" И аз, и Кирил Петков в Пловдив обещахме Околовръстно. Трябва да си съблюдаваме обещанията. Всичко това би трябвало да бъде отразено в този бюджет. Ако не се одобряват фрапантни ограничения и ще се харчи, и ще се вземат задължения, да се знае защо се вземат. Андрей Цеков поставя доста старания, само че са напразни, тъй като техните старания са хвърлени в тези 300 млн. лева за мантинели и маркировка. Трябва да помислим по какъв начин да му дадем рамка. "

" Общия резултат демонстрира 70% разплатени средства. Трябва да отчетем и една загуба - 34 млн. евро, които са изгубени по Оперативна стратегия околна среда. Ние сме изгубили пари от оперативните стратегии, с цел да осъществим политиките си. "

" По ПВУ до сегашния миг трябваше да подаваме 4-то заплащане. Едвам успяхме да стигнем до второто, не е несъмнено, че ще го получим до края на годината, само че най-малко го подадохме. Мога да кажа, че Народно събрание и ГЕРБ изпълнихме своя ангажимент във връзка с законодателната част. Всичко останало бих споделила, че е положително благопожелание, само че не и положително осъществяване. "

По отношение на опазването на здравето според проф. Костадин Ангелов шестте законодателни ограничения са с съвсем спазени периоди.

" По отношение на 18-те ограничения на изпълнителната власт нито една не е спазена в период, огромна част няма и желание да бъ Проектът по рационализация на Спешната помощ е пред неуспех ", съобщи проф. Костадин Ангелов.

" По ПВУ имаме закъснение по всички планове. Правителствената стратегия изрично не се извършва. България няма да бъда на картата на Европа по връзки раковите болести, тъй като този план беше провален. "

По отношение на образованието имаме понижение на средствата, показа Красимир Вълчев.

Източници: " 24 часа ", dariknews.bg, NOVA, dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР